Matchcup 2022

BC Matchcup 2022

Se Gruppindelning längst ner på sidan (Pdf-fil)

Anmälningsavgift: 400 kr/lag betalas in via Swish 123 193 32 33 , märkt med ”Match 2022 ”

Gruppspelet skall vara färdigspelat: 16 juli

Slutspelet påbörjas i aug

Spelform

Matchspel, 2-manna lag, bäst boll, 18 hål, gruppspel och slutspel
Både herrar och damer kan bilda par, även mix.
Max enskilt hcp 36

Spel i 4-lagsgrupper (kan komma att justeras beroende på anmälda lag) där alla möter alla och 1:an och 2:an i respektive grupp går vidare till slutspel. Vid slutspelet är matcherna direkt avgörande och enbart vinnaren går vidare. Allt avslutas med en Bronsmatch och Finalmatch, någon gång i sep/okt

Max antal lag 64, (vi siktar på minst 32)

Regler

Dagsaktuellt hcp gäller, shcp 90% av sitt shcp, avrundat till närmaste heltal, uppåt vid alla .5 (1.5, 2.5, 7.5 osv). De tre spelarna med högst reducerat spelhandicap får i matchen slag motsvarande skillnaden till den spelaren som har lägst spelhandicap. Spelaren med lägst reducerat spelhandicap spelar med 0 i spelhandicap.

Exempel nedan, Spelare A har slag på 3 hål (index 1-3) 11 slag minus 8 slag, spelare B har 7 slag (index 1-7) spelare D har 11 slag (index 1-11)

Spelare

hcp

shcp

shcp 90%

erhållna slag
i matchen

11,3

16,7

8,9

19,1

I anmälan skall följande finnas med:
Lagnamn, Namn, golf-id, telefonnummer och mailadress för båda spelarna
(ange om ni inte vill visa ert mobil/e-post till övriga)
Betalning: 400 kr/lag betalas in via Swish 123 193 32 33 , märkt med ”Match 2022 ”

Anmälan till mikael.norman@falkenbergsgolfklubb.com

Anmäl senast 31 maj

Lottning

Lottning sker efter avslutat anmälning

Spel

Ni och era motståndare gör upp om tid när matchen ska spelas, matchen måste dock spelas inom angivna datum. Vid uteblivet spel förlorar bägge lagen matchen. Eventuell WO-vinst ger 3-0 i resultat. I Gruppspelet ger vinst 2 poäng, oavgjort 1 poäng (inget särspel i gruppspelet). I slutspelet om lika efter 18 hål, börja om möjligt direkt om på första hålet eller första hålet på ”baknian” och spela tills en av er vinner ett hål. Om inte det går att komma ut, boka ny tid så snart det går och fortsätt matchen.

Det bästa av båda spelarnas resultat på varje hål är sidans resultat på hålet. (Om en spelare från det ena laget har lägre nettoscore än bägge motspelarna, vinns hålet av spelarens lag).

Gruppspelet skall vara färdigspelat: 16 juli

Ej färdigspelade matcher bedöms båda lagen som förlorare. Undantag kan ges av tävlingsledningen om det föreligger mycket speciella förutsättningar för uteblivet spel. Om två eller tre lag hamnar på samma antal poäng i gruppen gäller följande: 1. Inbördes möte 2. ”Målskillnad” totalt i gruppspel 3. Omspel

Slutspelet

Mer info om slutspelet kommer efter gruppspelet.

Honnör

Vid start gäller hemmalaget, därefter slår den som vinner hålet ut först.

Turordning

Den spelare som ligger längst från hål slår först.

Rapportering

Resultat rapporteras in av segraren till kansliet eller via mail, samt på spelplanen som kommer finnas tillgänglig på angiven plats.

Återkom gärna om ni har funderingar kring detta

Micke Norman
mikael.norman@falkenbergsgolfklubb.com